Bizneset e vogla më fitimprurëse
Me një plan biznesi solid, punë të palodhur dhe vendosmëri, çdo ide e fortë biznesi mund të bëhet e suksesshme dhe fitimprurëse.

Bizneset në industri me rritje të lartë me kosto më të ulëta fillestare, megjithatë, mund të kenë potencial më të madh përfitimi. Me rritjen e teknologjisë, për shembull, ndoshta do të keni më shumë sukses në fillimin e një biznesi asistent virtual sesa hapja e një dyqani ushqimor.

Edhe pse disa nga bizneset më fitimprurëse janë të bazuara në internet, të tjerët përfshijnë shërbime personalisht dhe disa janë të përshtatshme nëse jeni një sipërmarrës në lëvizje. Këtu është lista jonë e bizneseve të vogla më fitimprurëse:

1. Aplikacione celulare dhe argëtim për fëmijë

Nëse interesat tuaja janë në zhvillim dhe inxhinieri, ju mund të konsideroni ta përshtatni teknologjinë tuaj drejt përdoruesve më të rinj. Hulumtimet tregojnë se kërkesa për tableta, aplikacione dhe argëtim celular për fëmijët është në rritje – veçanërisht nëse ato produkte janë të fokusuara në arsim. Sipas një raporti të Learning First Alliance për pajisjet celulare dhe edukimin e fëmijërisë së hershme të prodhuar nga firma kërkimore Grunwald Associates, më shumë se 60% e prindërve të anketuar besojnë se pajisjet dhe aplikacionet celulare kanë përfitime për t’u mësuar fëmijëve aftësitë në lexim, matematikë, shkencë dhe gjuhë botërore. Keni një ide për një aplikacion edukativ për fëmijët apo prindërit? Nëse po, tani është koha për të ecur përpara në idenë tuaj të ndritur për gjeneratën e ardhshme dhe për ta bërë realitet këtë biznes potencialisht fitimprurës.

2. AIRBNB

Nëse jetoni në një destinacion turistik shumë të dëshirueshëm, mund të bëni një fitim duke marrë me qera hapësirë ​​në shtëpinë tuaj për udhëtarët. Faqet si Airbnb ose VRBO e kanë bërë më të lehtë se kurrë përfitimin nga prona juaj e pushimeve e papërdorur — apo edhe dhoma juaj e gjumit shtesë. Sipas Airbnb, hosti mesatar amerikan fiton mbi 13,800 dollarë në vit. Nuk është shumë e vështirë të bëhesh mikpritës i Airbnb dhe kërkesa për këto lloje qirash është rritur vetëm vitet e fundit. Në vitin 2021, 356,9 milionë netë u rezervuan në Airbnb — nga 251,1 milionë netë në vitin 2020. Megjithatë, disa qytete kanë ligje dhe rregullore në lidhje me Airbnb dhe platforma të tjera me qira, kështu që do të dëshironi të siguroheni që të kontrolloni udhëzimet në zonën tuaj më parë duke filluar.

3. Kurse gjuhe

Një e pesta e familjeve flasin një gjuhë tjetër, përveç anglishtes – bazuar në të dhënat nga Byroja e Regjistrimit. Dhe me më shumë gjuhë që fliten në mbarë vendin, kërkesa për kurse të mësimit të gjuhëve në internet po rritet. Tregu parashikohet të rritet me 5.7 miliardë dollarë nga 2021 në 2026, sipas një raporti të 2022 nga Technavio. Pra, nëse shkoni në hapësirën e edukimit në internet me ekspertizë në anglisht, ose përdorni zotërimin tuaj të suahili, ka të ngjarë që dikush atje të dëshirojë të mësojë një gjuhë nga ju. Dhe nëse flisni një nga gjuhët më të kërkuara, si mandarin, spanjisht ose arabisht, atëherë kurset e gjuhëve të bazuara në internet mund të jenë një nga idetë tuaja më fitimprurëse të biznesit.

4. Kurse biznesi ose marketingu

Që nga fillimi i pandemisë COVID-19, pjesëmarrja në kurset online të fokusuara në karrierë është rritur ndjeshëm, veçanërisht pasi më shumë punonjës kërkojnë të ndryshojnë punë ose të punojnë nga shtëpia. Për shembull, LinkedIn pa një rritje prej 53% në orët globale të shpenzuara për të mësuar nga 2020 deri në 2021. Kompanitë kanë zgjeruar ose nisur mbulimin e ri për rimbursimin e shkollimit në muajt e fundit, që do të thotë se punëtorët kanë para për të shpenzuar në këto lloje klasash. Sipas një Sondazhi të Harris 2022 të kryer në emër të Fortune, 14% e punonjësve raportuan se kompanitë e tyre ofrojnë një lloj mbulimi ose rimbursimi për kurset e trajnimit në internet; dhe gjatë gjashtë muajve të fundit, 10% e punonjësve kanë raportuar se punëdhënësit e tyre kanë zgjeruar ose lançuar mbulim të ri për këto lloje mundësish trajnimi. Nëse keni aftësi për të ndarë në karrierë, mund të filloni të krijoni kurse online me pak kosto fillestare. Temat e njohura të kurseve përfshijnë kontabilitetin, softuerin e kontabilitetit QuickBooks, zhvillimin e uebit të WordPress, dizajnin grafik apo edhe si të shkruani një letër motivuese ose rezyme të shkëlqyer.

5. Konsulencë

Nëse keni qenë në botën e biznesit për një kohë të gjatë, njerëzit mund të kërkojnë njohuritë dhe ekspertizën tuaj në industrinë tuaj. Pse të mos e ktheni gjithë atë njohuri në një karrierë të re si konsulent i pavarur? Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, kërkesa për shërbime konsulence pritet të rritet, veçanërisht midis kompanive më të vogla që merren me industri të specializuara ose funksione biznesi. Punësimi i analistëve të menaxhimit, i cili përfshin konsulentë në industri të ndryshme, parashikohet të rritet me 14% nga 2020 në 2030 – më shpejt se mesatarja për të gjitha profesionet. Si një konsulent i pavarur, ju mund të paguheni për të folur në konferenca ose ngjarje të industrisë, për të shërbyer në një bord këshilltarësh për një biznes të ri ose për të dhënë ekspertizën tuaj për të formësuar strategjinë e një biznesi ekzistues mbi bazën e kontratës. Cilado qoftë grupi i aftësive tuaja, fillimi i një biznesi këshillimi është një mënyrë e shkëlqyer për të bërë të ardhurat e ëndrrave tuaja duke punuar sipas kushteve tuaja.

Shikoni disa biznese të mëdha në fushën e ndërtimit në të gjithë Shqipërinë

faqe web

Postime të ngjashme

Art me tuba industrial

Tubat RAUCLAIR-E mbështesin projektin e ekspozitës METABOLICA nga artisti Thomas Feuerstein Për më shumë se dhjetë vjet, shkencëtarët kanë luftuar për të gjetur një interpretim

Zgjidhni ngjyrën tuaj

Artikuj unik për stilin, markat dhe më shumë Tema e sipërfaqeve është e lidhur pazgjidhshmërisht me tendencat ndërkombëtare në botën e ngjyrave dhe dekorit. Por

<< Shiko të gjitha

nuk keni website?

Open chat
💬 Si mund të ju ndihmojmë?
Përshëndetje nga Biznese.vip👋
Si mund të ju ndihmojmë?