Dritare në dimensione të reja

RAU-FIPRO X – Mendo në dimensione të reja

Me RAU‑FIPRO, në 2008 REHAU revolucionoi tregun e dritareve. Parimi i përbërësve të përforcuar me fibër, që njihej më parë kryesisht në projektimet për mjetet e garave ose për avionët, u përdor për herë të parë për dritaret dhe kombinoi vetitë më të mira të botës së plastikës dhe fibrave optike në një lloj të ri materiali.

Është koha për të vijuar historinë e suksesit të RAU-FIPRO…

RAU‑FIPRO X

Me përmbajtje fibrash optike me më shumë se 50 % në profilin e kornizës, RAU‑FIPRO X është materiali me performancën më të mirë me një gamë të gjerë mundësish dhe si vlerë e shtuar për avantazhet e njohura të RAU‑FIPRO nga faktori ‑X:

Elementë të tjerë ekstra

Më shumë dritë, më shumë liri arkitekturore, më shumë mirëqenie

Ekstra efiçencë e energjisë

Izolimi termik i shkëlqyer dhe ekonomik

Ekstra mundësi të ndryshme

Liri maksimale projektimi, siguri dhe komfort maksimal

10% elemente të mëdha:

Dritë dhe vizibilitet më i mirë RAU‑FIPRO X ka krijuar bazën për zgjerime të pa aplikuara më parë në madhësi, me mbi 50 % më shumë tekstil me fibra qelqi te korniza. Në këtë mënyrë, edhe elementet e dritareve që arrijnë deri në 2.80 m mund të instalohen në mënyrë të sigurt, pa nevojën e strukturave mbajtëse.

Rezultati: më shumë dritë natyrale dhe liri arkitekturore për një përvojë unike të jetesës. Veçanërisht profilet e holla rrisin edhe më shumë hapësirën e dritares.

RAU-FIPRO X: 76% kursim energjie

90% e të gjitha kornizave të prodhuara nga RAU-FIPRO X nuk kanë nevojë për përforcime metalike, prandaj nuk është e nevojshme të ndërtohen ura termike. Madje të kombinuara me një lustrim të trefishtë izolues, ato arrijnë vlera të shkëlqyera Uw deri në 0.60 W/m2K dhe në këtë mënyrë arrihet kursimi i energjisë deri në 76 %*.

* Reduktimi i humbjes së energjisë nga dritaret në rast se ndërroni dritaret prej druri/plastike të viteve 1980 (Uf = 1,9; Ug = 3,0) me dritaret prej profileve GENEO (Uf = 0,89; Ug = 0,5), përmasat e dritares 123 x 148 cm

Siguroni grantin tuaj tani

Profilet e dritareve RAU‑FIPRO X janë çertifikuara nga Instituti Passivhaus në Darmstadt. Elementet e ndërtimit që mbajnë këtë vulë përgjithësisht janë dy deri në katër herë më të efektshme se produktet që përdoren zakonisht. Kontributi nga KfW është thjesht një formalitet.

Reduktim 24-fish i zhurmës

Zhurma përkthehet në stres – dhe askush nuk e dëshiron këtë gjë në shtëpinë e vet. Me reduktimin e zhurmave deri në 24 herë, shtëpia juaj do të shndërrohet një oazë qetësie.

400 dizajnë të ndryshme

Rrethore ose katrore, me ose pa ndarje Me RAU‑FIPRO X, mund të realizohen shumë lehtë edhe dritaret me format gjeometrike më të ndërlikuara. Për më tepër, gama e KALEIDO COLOR ju ofron një përzgjedhje të madhe të varianteve të ngjyrave dhe dizajnit. Në varësi të pamjes së dëshiruar dhe strukturës së sipërfaqes, përdoren procese të ndryshme, të tilla si llakimi (KALEIDO PAINT) ose shtresa me fletë alumini (KALEIDO FOIL).

Rezultati: mbi 400 mundësi dizajni. Natyrisht, pamjet e ndryshme mund të kombinohen me njëra-tjetrën si brenda edhe jashtë.

Pamje e përkryer alumini

Por jo vetëm kjo: me veshjen sipërfaqësore me alumin KALEIDO COVER, dritaret mund të mahnitin edhe me pamje alumini me vlerë të lartë – falë profilit me ngjyra të vazhdueshme antraciti edhe kur janë të hapura.

Pamje natyrale me KALEIDO WOODEC

Nivel tjetër i pamjes dhe ndjesisë së drurit: Sepse, sipërfaqet mat janë jo vetëm të bukura për t’u parë, por edhe kanë ndjesi vërtetë reale.

Qëndrueshmëri maksimale

Kështu, dritaret e vjetra bëhen sërish me sisteme dritaresh të reja, inovative dhe të qëndrueshme – me cilësi të njëjtë si dritaret REHAU të përbëra nga materiali i freskët. Materiali grumbullohet, pastrohet, copëtohet, seleksionohet, rafinohet dhe në fund përdoret sërish për prodhimin e profileve të reja të dritareve.

Si rezultat, sot ne arrijmë të kursejmë CO2‑ deri në 97 000 ton në vit.

Një ekip i fortë: Sistemi i dritareve GENEO me RAU‑FIPRO X

Suksesi i RAU‑FIPRO është i lidhur ngushtë me sistemin tonë të dritareve GENEO. Përfundimi logjik: GENEO është sistemi i parë REHAU i prodhuar me RAU‑FIPRO X .

Vlerat më të rëndësishme me një shikim:

Share në Social Media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Perfaqësuesi Zyrtar në Shqipëri

nuk keni website?

Open chat
💬 Si mund të ju ndihmojmë?
Përshëndetje nga Biznese.vip👋
Si mund të ju ndihmojmë?