Art me tuba industrial

Tubat RAUCLAIR-E mbështesin projektin e ekspozitës METABOLICA nga artisti Thomas Feuerstein

Për më shumë se dhjetë vjet, shkencëtarët kanë luftuar për të gjetur një interpretim të ri të të ashtuquajturës inteligjencë të bimëve.

Çfarë është jeshile Jemi ne jeshile Dhe a është ajo perime fare? A janë algat ‘superushqim’, murtaja mjedisore – apo të dyja? A është bionaftë e gjelbër?

Seria e ngjarjeve “Inteligjenca e bimëve” (16 tetor 2021 – 30 janar 2022) i kushtohet aktualisht kësaj teme.

Link: www.fkv.de/ausstellung/die-intellektiven-der- Pflanzen/

Artisti Thomas Feuerstein mori mbështetje nga REHAU për projektin e tij ekspozues METABOLICA.

Tubat industriale RAUCLAIR-E luajnë një rol të rëndësishëm si teknikisht ashtu edhe estetikisht për një reaktor algash të zhvilluar posaçërisht (një hibrid i balenës dhe nëndetëses).

Algat e klorellës rriten në tubat gjarpërues dhe përfshihen në një sërë procesesh metabolike. Ato mblidhen për pije, pigmente bojërash, bioplastikë apo edhe qymyr druri që prodhohet duke përdorur një proces të shpejtë.

Vitin e ardhshëm ekspozita do të udhëtojë në Moskë në Galerinë e Re Tretyakov.

Me mbështetjen e mirë të Muffathalle Munich dhe Frankfurter Kunstverein.

Share në Social Media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Perfaqësuesi Zyrtar në Shqipëri

nuk keni website?

Open chat
💬 Need help?
Përshëndetje nga Biznese.vip👋
Si mund të ju ndihmojmë?